30 otázok k chudnutiu

30.10.2012 15:34

0. Prečo chudnene ?
1) Aby sme boli pekné a aby sme mohli nosiť pekné šaty.
2) Pretože existuje väzba medzi stúpajúcu váhou a niektorými druhmi rakoviny, vrátane rakoviny hrubého čreva, prsníka a tiež okrem iného rakovinu pažeráka, štítnej žľazy, obličiek, maternice a žlčníka.
3) Typická anglické raňajky zvyšuje riziko rakoviny čriev
4) Ženy, ktoré od 40 rokov trpí obezitou, zomrú o sedem rokov skôr ako tie štíhle. Obézni muži si skracujú život o šesť rokov. Ľudia, ktorí sa stretávajú s nadváhou, si na svete pobudne o tri roky menej. Najlepšie životné prognózu majú osoby, ktoré v mladosti mali váhový index BMI okolo 20 a vo vyššom veku okolo 24.
5) Ak sa chystáte práve cvičiť, dajte si šálku lahodnej kávy a zvýšite tým nielen svoju energiu, ale urýchlite tiež spaľovanie telesných tukov.
6) Ľudia s nadváhou vyššou ako 15 kg umierajú v priemere o 10 rokov skôr. Majú dvakrát vyšší výskyt chronických ochorení a až štyrikrát vyšší výskyt civilizačných chorôb.


  1. bola som celkom spokojná aj pred schudnutím, prečo  to všetko vlastne robim ?
Veľa ľudí si myslí, že to robíť zbytočne a oni sú spokojní, ako sú. Ale ja nechcem byť raz tá stará babka s veľkým zadkom a bruchom, čo sa kolisa pri chôdzi ako kačica, pretože má kĺby opotrebované nadváhou a zanesené kyselinou močovou a zvádza to na vek. Pozrite sa okolo seba a dáte mi za pravdu, že aj chcete, aby váš život bol dlho aktívny a bolesti kĺbov vás netrápili. Tiež som chcela dať zdravšie návyky svojim synom, aby ich život bol aktívnejší, to sa ešte uvidí, či sa mi to podarilo.
2. Prečo odmeriavať množstvo mäsa, niektoré diéty chudého, diétneho mäsa dovoľujú oveľa viac?
Porcie mäsa odvíjame od celkového príjmu živočíšnych bielkovín na deň, nedá sa povedať, že by si udský nemohol dať diétneho mäsa viac, ale nemôže to robiť opakovane a bravčového už vôbec nie.
Zmyslom tohto jedálnička nie je vyhubnout bezmyšlienkovite o kg, ale celkovo si upraviť svoje zdravie. živočíšne bielkoviny trávené v čreve slúži ako stavebný mteriál pre naše svaly a ostatné tkanivá, ale ich nadbytok sa dostávajú do pečene, tak sa mení na zásobný tuk a tzv.puriny, ktoré sa rozkladajú ďalej na ďalšie látky a medzi nimi je aj kyselina močová. Ak jej vylučovanie obličky zvládajú, sú preťažované a ak je človek starší, usadzuje sa mu v tele, predovšetkým v kĺboch ​​a vzniká dna. Takže všetko s mierou, okrem zeleniny vlastne neexistuje potravina, ktoré by sme mohli zjesť neobmedzené množstvo a nemalo to pre nás negatívne následky, človek by nemal nič preháňať, všetky orgány sú opotrebiteľné a ich fungovanie konečné. Tu tiež máme vysvetlenie prečo např.Atkinsonova diéta môže pri dlhšom držaní priniesť dnu, arterosklerózu a stukovatenie pečene s ich obmedzenou funkciou.
Dievčatá píšu, že sa cíti dobre, pretože majú stravu všestrannú a vyváženú.
3.mam byt taká zarputila vo svojej snahe a stále kontrolovať čo jeme?
To nie je len snaha kontrolovať iba jedlo, chcem vládnuť svojím životom aspoň všade tam, kde je to možné. Zo svojho zamestnania vidím, že či chceme alebo nie, naše deti sú poznačené našou osobnosťou a naším správaním. Stretávam sa každý deň s deťmi, ktoré hnevá, snaží sa na seba upútať pozornosť, nevedia sa správať a poťažmo vďaka tomu tiež zostávajú hlúpejší ako iné a budú v živote menej úspešné, neodsudzujem ich a možno sa na ne niekedy snažím byť docela tolerantní, ja za nimi vidím tie rodiny odkiaľ k nám ráno prichádzajú, rozvrátená manželstvo, kde matka málo dbá o ich výchovu, chýba padne ruka a vedenie od útleho veku, nemajú povinnosti a neučia sa, za poznámky alebo napomenutie je rodičia nie sú schopní nijako postihnúť. Moja veľká motivácia je, že moja prístupy k životu a odhodlanie budú automaticky preberať moje deti. Čo to je za chlapa, keď nie je pánom svojho života a nemá vôľu, nedržia slovo a nemá zásady? V celom svojom prístupe k životu sa snažím byť zásadová optimistka, nenechať sa ničím moc otráviť a odpútať sa od vecí, ktoré nie sú až tak pre život podstatné. Jedlo je len jedna časť života, ktorá ovplyvňuje naše zdravie, dobrá nálada je tá druhá.
4. Nie som vůbez zvyknutá jesť pečivo a prílohy, mám to naozaj jesť?
No určite, sacharidy telo k životu potrebuje, keď ich nemá ukladá zásoby ako o závod, tak ak sa chcete svůch 90 kg zbaviť, musíte ich jesť, dávku, ktorú potrebujete, nie viac.
5. Snáď mi nechcete nahovoriť, že keď budem nejako riadiť príjem tukov, cukrov a bielkovín, budem sa cítiť sviežejší, ako keď si doprajem všetkého, čo hrdlo ráči?
Je to otázka, ako sa cítite Vy osobne. Mne nadváha vadila aj zdravie už všeličo ukazovalo, cítila som sa unavená a ak som si dopriala všetko podľa Chcú a nálady, bola som zničená a unavená fyzicky i psychicky, pretože som si to ešte vyčítala.
Takže žravosť striedala depresii a hladovku, to asi všetko už poznajú.
Keď sa človek "překrmuje" a potom relaxuje na gaučík, poddá sa svojim chutiam, tak je ako niektoré zvieratká, ktoré ukladajú zádsoby, predsa medveď, než sa uloží k zimnému spánku, veľa jej, prečo vyhľadáva aj med, traduje sa, že ho má rád, ale príroda ho vedie k medu, aby zvýšená hladina krvného cukru otvárala čo najviac tukové bunky pre ukladanie zásob na spánok, lenže Míša to cez zimu spotrebuje, ale nás také prejedanie ženie pomaly k smrti.
Keď poľnohospodári vykrmujú prasiatka, tak im tiež obmedzujú pohyb a zvyšujú vylučovanie inzulínu šrotom a btamborami, potom zvýšene ukladajú prírastky do tuku aj do mäsa, tak až budete papať bravčové, spomeňte si na to, že papá tie zásoby tuku, čo sa zkrmenému prasiatku ukladali do buniek a je to tuk veľa zložením podobný nášmu, rýchlo sa teda taky ukladá do našich zásob, takže preto odporúčam napríklad u mäsa radšej použiť kura, králika, morku alebo rybu.
Keď človek trochu upraví svoj metabolizmus vhodnám jedálničkom, telo začne všetky prijímané živiny lepšie využívať, pohyb, ktorý odporúčam pridávať, vedie k lepšiemu prekrvovanie tela a vytváranie svalov, treba len prechádzky telo osvieži a ozdraví.
Tak sa opakujem, záleží na vás, väčšina dievčat si pochvaľovala, že sa cíti lepšie, ak bol niekto unavený, niektoré potraviny sme navýšili, ale od hladu teda nikto neumieral, to nie je vôbec zmyslom tohto jídelníčku.Za tie dva mesiace si dámy vypestovali určité návyky a rámcovo sa potom nimi riadi aj ďalej a sú spokojené.Je to však časovo trochu náročné, čo sa ukladalo leta, do mesiaca nezmizne.
6. Ja neviem, neviem cvičiť dlho, som skoro unavená, má cenu i napríklad desať minút?
No síce sa nedostanete k spaľovaniu tukov, ale vydáte nergiu a tá sa vám neuloží, čo tiež nie je zanedbateľné, tiež si spevníte svaly, ak naozaj budete cvičiť každý deň posilňovacie cviky 10 - 15 minút, vytvorí sa Vám miesto tuku pol kg svalovej hmoty za mesiac, nie je to moc, zlepší sa však vaša kondícia a svaly podporujú správnu činnosť metabolizmu a spaľovanie, takže do budúcnosti nebudete tak náchylní k obezite. Pozor na to, že svaly niečo váži, treba vizuálne budete na cm štíhlejší a váha môže klesnúť len málo alebo štát.
7. Vždy začnem chudnúť, ale po pár kilách aj týždňoch sa to zastaví a ja to vzdám.

Podobné zastavenie sa v chudnutí je normálne, je dôležité nepoľaviť. Za pár dní, najneskôr za týždeň by váha mala začať zase klesať. Je ale možné, že ak by ste napríklad chceli schudnúť desať kíl a podarilo sa vám zhodiť päť a už ste na hodnote Vaša výška mínus sto, narazili ste už na hranici, za ktorú vás vaše telo nepustí, len keď ho budete naozaj veľa obmedzovať a to nie je dobré.
8. Prečo vlastne nepoužívate delenú stravu, čo Vám na nej vadí? Ja ju držala a schudla som, asi polovicu som po ukončení delenia už nabrala, ale niečo dole zostalo.

Najskôr napíšem svoje súkromné ​​dôvody, ja mám rada biely jogutr s celozrnnými lupienkami a ovocím, mám rada chudé mäso a rybu s mačlanými zemiakmi s mliekom, mám rada tvarohovú nátierku na čiernom chlebe, nič z toho by som ale nemohla, nikdy som nevydržala žiadny spôsob stravovania , ktorý by mi vzal, čo mám rada a neodporuje to zdravej výžive.
Jednoducho nedokážem prijať ten spôsob za svoj bez prílišného obmedzovania, neuniesla by som to. Potrebovala som niečo, čo mi dá veľa alternatív, síce zdravých a nízkotučných, ale pre mňa chutných a prijateľných.

Z hľadiska podstaty mojej diéty a bežného fungovania tela je potom delená strava úplne sporná. Väčšina potravín obsahuje zároveň všetky potravinové skupiny, oddeliť ich od seba úplne nejde nikdy, z hľadiska glykemického indexu je jej pôsobenie ešte spornější. V podstate pri sacharidovom dňu bez bielkovín si rozkmitajú veľkými dávkami sacharidov glykemickú krivku, umelo si pre tento deň zase zvýšime produkciu inzulínu, nielen že to nie je pre telo dobré a prirodzené, ale tiež môže privodiť návaly hladu.
Nikdy nebola môj kôň, poznala som dámy, ktoré počas letných prázdnin ju držali a schudli potrebné 12kg a do ďalších je zasa nabrali a ešte trochu viac, jednoducho žili v takom kruhu jojo efektu.
9. Bola som zvyknutá jesť pred športom alebo jazdou na bicykli Tatranky a Vy mi teraz vnucujete Bebe dobré ráno. A ešte prečo tam nepoužívate viac chudé bravčové?
No Vzhledem k tomu, že chceme obmedziť prísun skrytých tukov a bielej múky vo Vašej strave, keď si porovnáte obsah tuku v 100g týchto dvojitých oplátok, vychádza že Bebe majú len 11g tuku na 100g, kdežto Tatranka Opavia má 27 ga Tatranka Delvita dokonca 30g, sú to tuky stužené a nekvalitné, aj oboje tatranky sú z bielej múky, ktorá spolu so sladkou chuťou vyřene rýchlo hladinu krvného cukru hore, telo reaguje uvoľnením veľkého množstva inzulínu, bude ukladať, ešte než stačíte energiu spáliť, ukladajú sa Vám tuky do zásobární na tele. Bebe má nielen menej cukru, ale obsahuje aj viac celozrnnej múky, ktorú telo dlhšie spracováva, neprechádza do krvi tak rýchlo, inzulínu sa nevylúči toľko, telo toľko neukladá a tiež hladina krvného cukru nespadne tak rýchlo dole a nemáte hneď znova chute alebo hlad.

Najnebezpečnejší je kombinácia tuku a cukru a potom mäso s vysokým obsahom tuku-bravčové. U 150g tohto mäsa, keď to zjete, je potrebné na pohľad chudé, rovnako ako by ste zjedla 4 kávové lyžičky tuku, uloží sa, ale nie je tak nebezpečný na rozhodenie produkcie inzulínu ako ten tortu, zaťažuje zase žlčník a pečeň.
10. Akonáhle začnem jesť, neviem kedy prestať. Takže treba päť dní sa držím, šiesty sa prejem. Ako to urobiť, aby to nebolo cez víkendy?

Záleží na každom z nás - keď niekto jej po celý týždeň zdravo, je celkom bežné, že ho občas "chytí sladké". Mne sa to stáva tiež. Prečo nie? Nie je to nič neobvyklé. Záleží ale na tom, ako sa dokážete držať. Keď si raz za týždeň doprajte "horšie" jedlo, ale snažíte sa zjesť menšiu porciu, nemôže vám uškodiť. Keď už viem, že cez víkendy mávam kríze, je možné použiť tie naše fágle s Lepicol - vlákninou alebo s nízkotučným jogurtom a bebe oblátkou už preventívne, aj dosť piť a nakrájať si na stôl zeleninu a uždibovat ju priebežne, aby som nemala ani pomyslenie na hlad .
11. Ešte jeden dotaz Prečo mám jesť pri diéte aj pečivo, nie je to na škodu?
Porcia by mala byť kombinovaná a to z tohto dôvodu. Sacharidy do krvi prechádzajú rýchlejšie, bielkoviny do troch hodín telo využije, navodzujú pocit sýtosti na dlhší čas, tuky telo využije po troch až piatich hodinách, takže kombinovaná porcie je pre telo postupným zdrojom energie a živín a to je pre neho najzdravšie.
12. Ako znížiť GI prílohy?
Už ste si všimli, že kombinujem jedla dosť so zeleninou, no keď pridáte k prílohe ešte veľkú hrsť zeleniny navyše, znížite jej GI o tretinu až polovicu.
 

13. Čo ten víkend? Nepriberiem?
Mne sa osvedčilo:
a. Cez víkend sa pravidelne zvážte. Každý deň sa zvážte - Keď vidíte, že ide váha hore jedná sa o signál, že je potrebné zvýšiť fyzickú aktivitu alebo znížiť príjem. Jedná sa zpíše o psychologický moment, že si aj počas víkendu budete uvedomovať zkutečný príjem a prípadne sa ľahšie prinútite k jednej prechádzke či vychádzke na bicykli navyše.

b. Sústreďte sa na zdravú výživu. Cez víkendy máte pravdepodobne o niečo viac času, venujte ich svojim koníčkom nie varenie zložitých pokrmov. Pri varení používajte čerstvejšie, pojmite to nie ako príležitosť prejesť sa, ale ako príležitosť urobiť niečo pre svoje zdravie. Sousřeďte sa na strukoviny, ovocie, zeleninu, chudé mäso či ryby a urobte si nový a pre vás zaujímavý recept.

c. Plánujte dopredu. Ak máte namierené na
grilovanie alebo na večeru, jedzte cez deň menej než si Vaše telo žiada. Ak sa chystáte na dlhší výlet, zabaľte si desiaty so sebou a ak plánujete obed v reštaurácii dajte si k nemu biele mäso, len hrsť prílohy a zeleninu. Nedávajte si nič s omáčkou alebo zapečenými syry, ideálne je mäso na rošte alebo pečené. Zasýti Vás na dlhú dobu a budete lepšie ovládať svoj hlad.

d. Buďte fyzicky aktívny. Namiesto trávenia dobrého obeda na pohovke, kedy sa vám začínajú prebytky ukladať do tela, využite túto zažívacie hodinku na malú prechádzku či prechádzku na bicykli, hrejjte si s deťmi, vyvenčí psíka alebo manžela. Dokonca aj nákupy v obchodaku môžeme hodnotiť ako výkon.

e. Jedzte všetkého len pol.
f. Začnite deň zdravú raňajkami. Kedy inokedy by ste si mali urobiť krásnu a zdravú raňajkách ako cez víkend. Dajte do nej aj ovocie a zeleninu. Skúste urobiť raňajkách tak, aby bola farebne čo najbohatší. Zdravé raňajky Vás správne naštartuje do celého dňa.

g. Myslite na svoju váhu. Sústreďte sa na svoje ciele, úbytok na váhe majte v pamäti aj počas víkendov. Je predsa škoda všetku tvrdú prácu počas pracovného týždňa cez víkend premárniť.

h. Pozor na kalórie v nápojoch. Kalórie z alkoholu, limonádádch, ovocných šťavách vie rýchlo pridať nášmu telu niekoľko stoviek Calorie navyše. Alkohol tiež väčšinou znižuje našu ostražitosť jesť s rozumom. Kalórie prijaté z nápojov by mali tvoriť komparz v celkovom množstve prijatej energie, myslite na to. Dva vínne streky sú lepšie ako dve poháre vína, jedna pohár je lepšie ako dve. Malé pivo je lepšie ako veľké atď

i.Nepojímejte návštevy ako sviatky obžerstva, skôr návštevu po káve vezmite pozrieť sa na nejaké pekné miesto v okolí, než aby ste im vnucovali ďalší kúsok torty.

j. Ak je pekný večer, vyrazte na vychádzku alebo si zatancovať a nepovalujte sa u televízie. Keď už u nej ste, majte nakrájaný nízkotučný syr a zeleninu, nebude vás to ťahať k zemiačikom.

14,Je to podľa telesných parametrov a veku, toto sú len príklady, platí rozvrhnutie sacharidov ako u diéty, využívanie skôr rastlinných tukov a olejov, chudého mäsa, nízkotučných mliečnych výrobkov a dlhých sacharidov, energeticky náročná jedla sa jej len občas a pokiaľ možno sa ten deň dá fyzická aktivita.
Prečo sa ma stále pýtate na zmeny mier?
pretože u tohto jedálnička ide hlavne o odstránenie tuku v dutinách tela. Ten robí v tele najviac paseky.
Následkom veľkého množstva tohto tuku dochádza ku vzniku usadenín na vnútorných stenách žíl, zužuje sa ich prietok a zhoršuje sa zásobovanie orgánov výživnými látkami a kyslíkom. Ak sa v užšej časti žily vytvorí krvná zrazenina alebo ak sa uvoľní krvná usadenina, dôjde k upchatiu cievy. Zásobovanie je prerušené, následkom čoho orgán odumiera. V srdci nastáva infarkt, v mozgu mŕtvica. S rastúcim tukom v oblasti brucha teda rastie riziko civilizačných chorôb. Sú to frázy, ale tuk obaľuje vnútorné orgány a znemožňuje ich plné fungovanie, je to tiež jeden z dôvodov, prečo sa aj po schudnutí dievčatá cíti sviežejší.
15. Večera v reštaurácii - Ide to?
Daj si kura alebo rybu na rošte alebo pečené, nie so syrom as omáčkami, od niekoho zjedz dva zemiačiky a kapustový šalát a domov pešo. Minerálka a biele vínko idú pridať.
16. Prečo zaraďujete do diéty aj strukoviny, niekto ich neznáša a nie je to celkovo moc žiadaná potravina?
Strukoviny majú niekoľko výhod, keby ste im privykla aspoň trošku, určite by to Vaše telo ocenilo, majú nielen veľký obsah rastlinných bielkovín, ale aj nízky glykemický index a ešte obsahujú dosť vlákniny. Ak zvolíte úpravu bez veľkého pridania tuku a múky, získate pre telo veľmi hodnotnú stravu. Sacharidy, ktoré obsahujú čiastočne tiež, sú tzv pomalé čiže dlhé, ktoré pomáhajú stabilizovať hladinu krvného cukru a zabraňujú vlčiemu hladu. Môžem ich len znovu odporučiť.
17. Výmena obeda za večeru
Prehodiť to ide, ale množstvo, čo bolo půcodně k obedu znížiť o 20% a čo malo byť na večeru zase o 20% navýšiť, na obed je porcia väčšinou bohatší.
18. Občas tam máte ananás, keď si ho vezmem, môže byť aj zavárané?
Kompótové ovocie obsahuje veľa cukru, radšej jedzte vždy čerstvé. Navyše ananás obsahuje bromelín, látku rozkladajúcimi bielkovinu a podporujúce odbúravanie tukov, tiež odvodňuje opuchnutá miesta, čistí črevá. Konzervovaný prichádza o 60% tejto vzácnej látky.
Ak ananás nejete alebo nezoženiete platí zase pravidlo ovocia za ovocie.
19. používate aj olivový olej a flóru light a ramu s ol.olejem, nemali by sa tuky pri diéte úplne vypustiť?
To hovoríte dobre, olivový olej požívajú a tiež podobné rastlinné tuky, na restovanie na panvici do šalátov aj na opečenie cibuľky. Tuk, ktorý je v nich obsiahnutý, je nenasýtený, to znamená, že má celkom zložité chemické väzby, na jeho vstrebanie do organizmu je napodiv potreba viac vašej energie, než koľko tieto tuky telu dodajú, takže sa po ol.oleji rozhodne nepriberá. Ešte má zaujímavý účinok v tom, že brzdí vzostup krvného cukru po jedle a tým aj následne množstvo vylúčeného inzulínu, no a to znižuje ukladanie tukových zásob na tele.
Celkovo nenasýtené mastné kyseliny nie sú tak citlivé na už vyloučný inzulín a nemajú takú tendenciu ľahko prechádzať do našich tukových buniek.
Nasýtené mastné kyseliny z tučného mäsa, masla, smotany sú z chemického hľadiska rovnakého druhu ako náš rezervný tuk, preto do zásob na tele prechádzajú oveľa rýchlejšie a ľahšie nám vytvorí tukové vankúšiky všade tam, kde je nechceme.
21. Ako k tomu pristúpiť
Nestačí si dať cieľ celkový, keby som si povedala kedysi dávno, že schudnem 26 kg, asi by som omdlela a nestalo by sa nič. Prvý cieľ bol menší, asi pätinový, potom boli ciele mesačné, radšej menšie, nie je dobré do všetkého skočiť a očakávať zázrak, navyše norma je 3-5 kg ​​za mesiac, je to rozdielne, každý je iný, všetci sa hýbu, ale každý inak rýchlo, nervozita nie je dobrá a netrpezlivosť sa vypomstí stresom.
Keď teda máme stanovený cieľ a porovnávame s čiastkovými cieľmi svoje úspechy a nie je všetko ok, musíme si najskôr sami alebo so mnou ujasniť, čo zmeniť, či hneď rozhýbava alebo najskôr pridať len pohyb, hľadať odpoveď na otázku-prečo, zúfalý a nervózny človek dôvod ani východisko väčšinou nenájde, pohľad na realitu sa mu zužuje, snáď preto som si povedala, že tie konzultácie pomôžu.
Niekoľkokrát som odporúčala akési odtiahnutie od svojho tela, to že ho budeme brať ako materiál určený k zmene, nás donúti myslieť a nepodliehať jeho každej chuti, zbavuje nás emočného rokovaní a pudového rokovaní. Emócie sú krásne aj horšie, kto sa nimi však necháva unášať moc, väčšinou nebýva moc úspešný v ničom, snáď na divadle.
Emočné reakcie - nechám toho, nechám športu, je na nič, priláka reakciu pudovú - zjem všetko, čo vidím a trebárs aj čokoládu. Tým sa však negatívne emócie stupňujú a prichádza ľutovanie a nevraživosť sama na seba, telo je v strese a prepína na ukladanie.
Preto si človek potrebuje porozprávať, poradiť sa, sám to treba všetko vie, ale to, že mu danú vec niekto potvrdí, je pre neho cenné, aby sa nestresovali.
Kto si len tak ľahko hrá s telom na jedálniček a hýbe sa, chudne peknéé a moc sa ani nedotazuje, kto naopak cíti tlak, píše stále. Hrajte to ako hru, my máme ovládanie tela mozgom, mali by som teda vyhrát.Pěkný zajtrajšie jarný, hravý deň.
22. Chcela by som sa opýtať ... chcela by som nejaké lieky na chudnutie, pretože nemám čas cvičiť a vymýšľať zdravé jedlá.
Bohužiaľ tu slúžiť nemôžem, podľa nášho jedálnička vymýšľať nemusíte, ale dodržať určité pravidlá áno a nachystať si určitzé zloženie stravy tiež. Trocha cvičenia tiež nevyžaduje žiadne závratné časové nasadenie. Ono nič nie je úplne bez úsilia, to nebudem klamať,
23. Čakala som viac, ide to pol až jedno kg za týždeň a ja by som chcela schudnúť do prázdnin desať kg.Proč to nejde rýchlejšie? Cvičiť sa mi nechce, na to som lenivá. A ako je to s tými výmenami zeleniny a ovocia?
Ja chápem, že túžba schudnúť sa často spája so slovom rýchlo = rýchlo schudnúť.
Jedálniček je tak schválne nastavený a sú odporúčané jednoduché cviky k nemu, stojí sa u nich alebo leží na zemi.Nemusíte u toho vypustiť dušu, ale ľahko každý deň precvičiť svaly, aby pracovali a nevytrácela sa svalová hmota.
Keď sa chudne rýchlejšie spočiatku ide to tolerovať, ak to ale trvá dlhšie, je lepšie do jedálnička zapojiť mezijídla, jedno popř.jedno a pol kg za týždeň je až až. Ak by ste príliš ponáhľala, mohla by ste si ublížiť, preto vždy nabádam k trpezlivosti. Živý organizmus, ktorý je tak zložitý ako ľudské telo, chce na všetko svoj čas.
Celý ten jedálniček je zostavený tak, aby ste sa najedla a pritom nemala moc tuku v jedle, pretože tuk sa najľahšie ukladá do zásob, a aby ste mali pravidelný prísun sacharidov počas dňa, sú potrebné k správnemu fungovaniu metabolizmu a mozgu.
Mnoho diét je vylučuje a tým ničí človeku nielen metabolizmus, ale poťažmo ho pripravuje na jojo efekt. Zeleninu môžete navýšiť počas dňa proti jedálnička o 2/3 a vymeniť ju za inú podľa vlastnej chuti, ovocie sa mení za ovocie, ale gramáž sa zachováva.
24. Ako to riešiť s obedmi?
Prekážkou nie je ani stravovanie v jedálni,
Kto chce, využije obedy z jedálnička, pre stravovanie v reštaurácii máme tiež svoje pravidlá, nejde o nejaký exotický program, ale taký, aby človek prežil za každých podmienok a nemusel hladovať nikdy.
25. Plánuj jedlo, máš hlavu...
Okrem pojedanie zeleniny si naplánujte aj ďalšie jedla počas dňa. Bez plánu nejde zámer realizovať dlhodobo a vydržať. Doma sa naraňajkujte, a ak nechodíte na obedy, vezmite si so sebou jedlo do škatuľky, rýchle občerstvenie ani žemľu s majonézovým šalátom počas chudnutia vážne jesť nemôžete.
Ak chodíte do reštaurácie, tak si na obed vyberajte zeleninu s mäsom alebo veľký šalát napríklad s tuniakom. V poludnie si môžete dať napríklad aj cestoviny, ale rozhodne nie porciu, ktorú vám bežne prinesú v pizzerii alebo naložia v čínskom bistre. Musíte sa rozdeliť s kolegom alebo si dať polovicu jedla do chladničky.
Ale večer ju Nedojedajte. Siahnite opäť po zelenine a kvalitnej bielkovine - syra, chudom mäse či šunke.
Nezabúdajte na desiaty a kúsky sacharidov.
26. Písala ste o naprodukci inzulínu v tele a nadmernom ukladaní zásob do buniek, je ešte niečo ďalšie, čo môže okrem toho jedálnička, čo upravuje produkovanie inzulínu, čo by tomuto všetkému ešte pomáhalo? Chcela by som, aby bolo všetko ešte účinnejšie.

Ešte existujú ďalšie hormóny, ktoré môžu pôsobiť proti účinku inzulínu / proti hromadeniu zásob v tele /:
- Hormóny pohybu: adrenalín a noradrenalín
- Rastový hormón, aktívny iba v noci.
Je to všetko naozaj jednoduché.
Všetky jedlá je potrebné zostavovať tak, aby nevyvolávala zvýšenú inzulínovú reakciu a hladina krvného cukru sa držala celý deň vyrovnaná.
Pomáha tiež vzdať sa olovrantov a kaloricky výdatných nápojov, ktoré spôsobujú výkyvy hladiny cukru, sem patrí aj alkohol, hlavne tvrdý.
Hormóny pohybu, schopné otvárať tukové bunky, je potrebné k činnosti podnecovať miernym pohybom, nevysedávejte dlho, hýbte sa u domácich prác sa produkujú.
Dosť spite - rastový hormón potrebuje k podpore svojej činnosti dostatok spánku.
No a keď pridáte k vyváženému jedálničku pohyb formou športu alebo prechádzok, máte vyhraté, stačí sa pozrieť do fotogalérií, ako to pekne účinkuje.
27. Čo urobí jedna nádcha
Som v práci medzi ľuďmi, teda podobné radosti mám dosť často. Pred nádchou som vážila v sobotu 67,4 a bola v pohode, lenže v nedeľu to prepuklo av pondelok ráno som, mala 68,9, teda skok, no viem svoje, že to opadne, že by som rovnako do týždňa zase schudla, keby som chcela , ale nepokoj to vyvolalo. No a dnes mi hlava odpuchla a ráno bola váha 66,7. To len aby ste videli, čo urobí s váhou taká hlúposť ako poriadna nádcha.
28. Delená strava? Asi nie
Obvykle počúvate, že sacharidy a bielkoviny sa spolu neznášajú, čo vedie k zažívacím ťažkostiam a následne na priberanie na váhe. Avšak len veľmi málo jedál sú čisté sacharidy alebo čisté bielkoviny, väčšinou ide to mix oboch. Rôzne druhy jedál premyslene pojedanie dohromady vášmu zažívanie skôr pomôcť. Napríklad kura alebo hovädzie je lepšie vstrebávané, keď je zapijete pomarančovým džúsom, ktorý obsahuje vitamín C, ale aj sacharidy. Váš zažívací systém obsahuje veľmi šikovné enzýmy, ktoré sú perfektne schopné zvládnuť všetko jedlo, čo zjete. Diétam založeným na delenie stravy preto neverte, naopak sa snažte o pestrosť svoje stravy.Rychle schudnete, ale do roka a do dňa je všetko späť a ešte viac.
29. Ešte k pitnému režimu
Aby ste pochopili, prečo stále hovorím dosť piť, ak telo nedostane jeden deň dosť tekutín, bráni sa a šetrí, zadržuje je okamžite nasledujúci deň na horšie časy. Ak piť začnete trvá mu asi 5 hodín ako rozpozná, že sucho už nehrozí a potom začne uvoľňovať nahromadenú vodu z tkanív a ešte Cura, časť tej vypitej. Takže sa lieta na Wc častejšie. Keď to vydržíte dva dni a nahromadená vody z tkanív odíde, nielen, že vážite menej, ale taky chodenie na záchod sa upraví, len si to nepokaziť a  piť pravidelné a dosť.
30.ešte na raňajky
Keď neraňajkujete, spomaľuje sa metabolizmus, telo sporí a všetko, čo jete počas dňa ukladá oveľa viac do zásob.
31. Pobyt vonku
Iste to poznáte, prídete domov a za chvíľu sa rozvinie zvýšená chuť do jedla, proste sa na čerstvom vzduchu pri pohybe rýchlejšie uvoľňujú zo svalov energetické zásoby a telo trýzniť, nie aby si ich doplnilo z vlastných zdrojov, prvé čo urobí, vyšle rozkaz k jedlu a to by nám mohlo všetko zhatiť a otráviť nás v našom úsilí. Musíme tomu predísť, majte doma nachystané nejaké ovocie, po príchode domov si dajte jeden kus a kto na to trpí viac môže zapiť niekoľko kapsúl lepikolu a uvarte si dva hrnčeky čaju. Choďte niečo robiť a čaj po chvíli vypite a až teraz, keď telo už má cukrom z ovocia zvýšenú opäť hladinu cukru v krvi av žalúdku sa usadila vlíknina povzbudená čajom, sa dajte do jedla. NEBUDETE hltať A NEPŘEJÍTE SA A TA potvorky BUDE MUSIEŤ TROCHU siahnuť do VLASTNÝCH ZÁSOB.

Späť

Vymeň papiere za ZLATO...

VÝHODNÝ NAKUP ZLATA NA SPLÁTKY

LIVEGOOD USA

TOP BIZNIS , NOVINKA v EU, Ziskajte TOP POZICIU a zarábajte VIAC

  TOP MLM FIRMA 

      

aj popri zamestnaní 

kvalitné produkty

softmarketing

autoprogram AUDI

VIAC INFORMACIÍ

Kontakt

Ing. Jozef JANKAJ
Na vršku 8, Staré mesto, BRATISLAVA

0907 535 928

   E BOOK dozviete sa v ňom, čo odlišuje bežných ľudi a bohatých a ako sa  tým bohatým stať...


OCHRÁNA OSOBNÝCH ÚDAJOV

       REG. ČÍSLO 4082

Je málo povolaní kde aj bez vysokej školy môžeš dosiahnuť príjem nad 1 000 Eur. Práca v realitke to umožňuje- ale nie v každej realitke a nie pre každého. Zisti VIAC:

       JE OZAJ LUKRATIVNÁ 

PRÁCA REALITNÉHO MAKLÉRA/KY ?

peniaze, bankovky Eura v ruke

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČI A MYSLITE SI ŽE JE PRÍNOSNÝ-ZDIEĽAJTE HO PROSÍM. 

      ĎAKUJEM

 ŠTATISTIKA  TOPlist

 Ako si vybrať auto ?  tu najdete stovky      TESTOV AUT

  KATALÓG

Týmto Vás ako navštevnikov vebu informujem: Tento web využivá Cookies, analytiku a sledovanie bez ukládania osobných údajov a bez poskytovania osobných údajov 3. stráne...

Informácie o GDPR

INTERNET je miesto kde funguje viac ako ako 2 000 000 000 ľudí, Niektorí sa iba zabávajú, no iní ZARÁBAJÚ. Ak si v prvej skupine prejdi do druhej a zarábaj aj TY...

JustForex

Podnikaj s emailingom a užívajte si podnikanie z pláže. Urob si web a získavaj kontakty. Teraz:

NAJLEPŠÍ EMAILING AJ ZDARMA

dievča na pláži pri mori

Už v roku 2 000 som mal vyše 300 manažérov a fin. poradcov. Najlepší z nich zarábali aj cez 2 000 Eur...

Pomôžem aj Tebe vybudovať

ZLATÚ KARIÉRU

- zaškolenie ZDARMA

- bez potreby licencie NBS

- atraktívne odmeny a kariéra

- pasivný príjem nad  1 000 Eur 

+ ZLATÁ RENTA doživotne

  

 

  KATALÓG

Zaujímavé odkazy

  • 22.11.2011 12:02

    UPOZORNENIE

    Informácie na tejto stránke sú názory autora a nie su návodom pre konkrétne investicie.

    Obchodovanie s derivatmi a pakovými nástrojmi je rizikové. Pri každej finančnej transakcií alebo pri otvorení obchodného účtu si pozorne prečitajte podmienky a upozornenia.

peniaze, žena, muž, peňaženka

Až 80 % hádok v rodine, je kvôli peniazom. Máte pred výplatou väčšinou prázdne karty a peňaženku ? Jednoduchý návod ako to navždy vyriešiť...

Vlož dole svoj e mail a stiahni

E BOOK peniaze-riešenie

V dnešnej dobe už nemusiš mať účet v svojom meste a osobne tam chodiť. Banková pobočka je veľmi drahá zaležitosť. Preto Ti e-účet ponukne lepšie služby aj BANKOMATOVÚ KARTU...Peňaženka SKRIIL je obľubená a patrí medzi najbezpečnejšie 

bankové karty, webporadca.eu

 

Skrill, peňaženka

NAJLEPŠIA E PEŇAŽENKA

je bezpečná a rychlá,

mimo dosah exekutorov,

s kartou MASTERCARD ju akceptuje

v celom svete 35 000 000 obchodov

a 1 900 000 bankomatov.

 

  KATALÓG

CENA ZLATA bola v roku 2006 cca 400 USD, chceš čakať kým bude nad 4 000 USD za uncu (31g) ?

www.zlatopredaj.sk

Ak máš web alebo veľa kontaktov, potom je tu aj pre Teba 

 LUKRATIVNÉ AFFILIATE

bankovky -eura

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

Profesionalný vzhľad a ľahká obsluha. 

Všetko v Slovenčine a návod vo videu

       

© 2010 Všetky práva vyhradené. COPY - WEBPORADCA.EU KOPÍROVANIE IBA S UVEDENÍM ZDROJA, INAK ZǍKAZANÉ

Vytvorené službou Webnode