Ako schudnúť zdravo-ANTIOXIDANTY

30.10.2012 17:40

Detoxikácia organizmu taktiež rozhoduje o výsledku Vášho chudnutia. Keď chcete zdravo schudnúť a nepoškodiť svoj organizmus, musíte súčasne so znižovaním svojej váhy detoxikovať -  vykonať vnútornú očistu organizmu. A v tomto Vám výrazne pomôže pravidelný denný príjem antioxidantov vo Vašej strave.  Aspoň tušíte, akým nepriaznivým vplyvom je vystavený náš organizmus v súčasnosti? Máte predstavu o tom, ako veľmi je zanesený toxickými produktmi kvôli nesprávnemu metabolizmu, znečistenému prostrediu a konzumácii nevhodných potravín, alkoholu či cigariet?
Ak máte poruchy spánku, ste unavení a malátni, netolerujete stres a trpíte občasnými bolesťami hlavy, verte tomu, že sa jedná o chronickú intoxikáciu. Znamená to, že potrebujete hĺbkovú očistu organizmu.

Organizmus potrebuje antioxidanty preto, aby sa denne mohol vyrovnávať s negatívnym pôsobením voľných radikálov. Antioxidanty zároveň pomáhajú rýchlejšej úľave od bolesti, strnulosti a únavy po namáhavom cvičení.
Bohatým zdrojom týchto prvkov sú výrazne farebné potraviny - ovocie, zelenina, šaláty - preto Vám doporučujeme konzumovať ich vo veľkom množstve a naviac doplniť každodennú stravu o kvalitný doplnok s obsahom antioxidantov.

Vo všeobecnosti je na udržanie dobrého zdravia potrebné z pohľadu výživy konzumovať približne 50 živín. Popri energii alebo kalóriách, ktoré získavame z tukov, cukrov a bielkovín, potrebujeme aj mononenasýtené a polynenasýtené mastné kyseliny, esenciálne aminokyseliny, minerály, vitamíny a antioxidanty.

Prečo musíme zaradiť do svojej stravy antioxidanty?
Antioxidanty sú prirodzene sa vyskytujúce látky, ktoré neutralizujú aktivitu škodlivých voľných radikálov v tele, čím zabraňujú oxidácii. Ak by k neutralizácii voľných radikálov nedochádzalo, mohli by spôsobiť škody v našich bunkách a DNA, čím by sa zmenila štruktúra aj funkcia rôznych častí bunky. Antioxidanty sa teda v tele používajú pri spracovaní potravy na prevenciu pred oxidáciou (zničením) potrebných nenasýtených tukov. Voľné radikály sú vedľajším produktom metabolických procesov bunky, pri ktorých sa vytvára energia. Sú prítomné v našom každodennom živote aj prostredníctvom takých faktorov, ako sú cigaretový dym, UV žiarenie a znečistenie ovzdušia.

Voľné radikály môžu zapríčiniť rozsiahle chronické zmeny v bunkových obaloch. Tieto škody zvyšujú riziko génových mutácií, ktoré môžu viesť ku chronickým stavom, ako napríklad choroby srdca a niektoré typy rakoviny. Predpokladá sa tiež, že škody, ktoré spôsobujú voľné radikály, zrýchľujú proces starnutia kože a iných buniek, čo vedie k znižovaniu výkonnosti človeka. Antioxidanty ochraňujú bunky pred ich poškodením tým, že čistia voľné radikály a znižujú koncentráciu kyslíka okolo bunky.

Antioxidanty v strave
Antioxidanty v strave spadajú medzi tri hlavné kategórie: vitamíny, minerály a iné fytozložky. Medzi vitamínmi sú to vitamín A, C a E, z minerálov zinok, mangán, selén a železo, z fytozložiek sú to karotenoidy, polyfenoly a fytoestrogény.

Antioxidanty chránia bunky pred ich poškodením tým, že neutralizujú voľné radikály a menia ich tak na neškodné. Antioxidanty sa v strave nachádzajú prirodzene vo forme špeciálnych vitamínov, minerálov a fytozložiek, ktoré sa nachádzajú v ovocí a zelenine. Antioxidanty sa nachádzajú napríklad v citrusovom ovocí, farebnej zelenine, čaji, strukovinách, červenom víne, syre, mäse a olejnatých rybách.

Hlavných zdrojov antioxidantov v našej strave sú: jablká, strukoviny, čierny čaj, kakao, farebné ovocie a zelenina, cereálie, citrusové ovocie a mliečne výrobky, ryby, zelený čaj, pečeň, rastlinný olej, celozrnné obilniny, pšeničné klíčky, paradajky tofu, špenát, červené víno, cibuľa, orechy a mäso.

Účinky antioxidantov na naše zdravie
Antioxidanty znižujú pravdepodobnosť srdcovo-cievnych chorôb, podporujú imunitu a správne fungovanie hrubého čreva, zlepšujú kvalitu pokožky, znižujú problémy s dýchaním, znižujú škodlivosť fajčenia na organizmus, dokonca bojujú proti niektorým typom rakoviny.

Prečo sú pre nás však antioxidanty užitočné? Najmä preto, že antioxidanty dokážu likvidovať voľné radikály, ktoré poškodzujú bunkové membrány a ohrozujú bielkoviny. Obmedzujú proces oxidácie potravín, ktoré by boli oxidáciou nadmerne poškodené, a teda pre nás menej užitočné, jedná sa napríklad o rastlinné oleje.
Antioxidanty poznáme prirodzené, ktoré sa prirodzene nachádzajú v potravinách a syntetické antioxidanty.
Účinok prirodzených antioxidantov v potravinách či napríklad v koreninách sa však časom a uskladnením znižuje, preto sa do potravín pridáva antioxidant vitamín E či kyselina askorbová.

Najznámejšie antioxidanty:

Vitamín A a karotenoidy - mrkva, tekvica, brokolica, zemiaky, paradajky, kel, zelená fazuľka, žltý melón, broskyne a marhule

Vitamín C – citrusové ovocie, zelená paprika, brokolica, listová zelenina, jahody, paradajky, čierne ríbezle, mango

Vitamín E – oriešky a semiačka, celozrnné výrobky, obilniny, listová zelenina, olivový olej, pečeň

Selén – ryby a morské plody, červené mäso, obilniny, vajcia, kuracie mäso a cesnak

Flavonoidy – čaj, hlavne zelený, citrusy, červené víno, cibuľa, jablká

Polyfenoly – tymián, oregano

Medzi ďalšie odporúčané potraviny sa radia – baklažán, špenát, petržlen, kapusta, karfiol, sójové výrobky, šošovica a ostatné strukoviny, grepy.

Nedostatok antioxidantov v strave sa môže kompenzovať formou výživových doplnkov.

 

 

Späť

Vymeň papiere za ZLATO...

VÝHODNÝ NAKUP ZLATA NA SPLÁTKY

LIVEGOOD USA

TOP BIZNIS , NOVINKA v EU, Ziskajte TOP POZICIU a zarábajte VIAC

  TOP MLM FIRMA 

      

aj popri zamestnaní 

kvalitné produkty

softmarketing

autoprogram AUDI

VIAC INFORMACIÍ

Kontakt

Ing. Jozef JANKAJ
Na vršku 8, Staré mesto, BRATISLAVA

0907 535 928

   E BOOK dozviete sa v ňom, čo odlišuje bežných ľudi a bohatých a ako sa  tým bohatým stať...


OCHRÁNA OSOBNÝCH ÚDAJOV

       REG. ČÍSLO 4082

Je málo povolaní kde aj bez vysokej školy môžeš dosiahnuť príjem nad 1 000 Eur. Práca v realitke to umožňuje- ale nie v každej realitke a nie pre každého. Zisti VIAC:

       JE OZAJ LUKRATIVNÁ 

PRÁCA REALITNÉHO MAKLÉRA/KY ?

peniaze, bankovky Eura v ruke

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČI A MYSLITE SI ŽE JE PRÍNOSNÝ-ZDIEĽAJTE HO PROSÍM. 

      ĎAKUJEM

 ŠTATISTIKA  TOPlist

 Ako si vybrať auto ?  tu najdete stovky      TESTOV AUT

  KATALÓG

Týmto Vás ako navštevnikov vebu informujem: Tento web využivá Cookies, analytiku a sledovanie bez ukládania osobných údajov a bez poskytovania osobných údajov 3. stráne...

Informácie o GDPR

INTERNET je miesto kde funguje viac ako ako 2 000 000 000 ľudí, Niektorí sa iba zabávajú, no iní ZARÁBAJÚ. Ak si v prvej skupine prejdi do druhej a zarábaj aj TY...

JustForex

Podnikaj s emailingom a užívajte si podnikanie z pláže. Urob si web a získavaj kontakty. Teraz:

NAJLEPŠÍ EMAILING AJ ZDARMA

dievča na pláži pri mori

Už v roku 2 000 som mal vyše 300 manažérov a fin. poradcov. Najlepší z nich zarábali aj cez 2 000 Eur...

Pomôžem aj Tebe vybudovať

ZLATÚ KARIÉRU

- zaškolenie ZDARMA

- bez potreby licencie NBS

- atraktívne odmeny a kariéra

- pasivný príjem nad  1 000 Eur 

+ ZLATÁ RENTA doživotne

  

 

  KATALÓG

Zaujímavé odkazy

  • 22.11.2011 12:02

    UPOZORNENIE

    Informácie na tejto stránke sú názory autora a nie su návodom pre konkrétne investicie.

    Obchodovanie s derivatmi a pakovými nástrojmi je rizikové. Pri každej finančnej transakcií alebo pri otvorení obchodného účtu si pozorne prečitajte podmienky a upozornenia.

peniaze, žena, muž, peňaženka

Až 80 % hádok v rodine, je kvôli peniazom. Máte pred výplatou väčšinou prázdne karty a peňaženku ? Jednoduchý návod ako to navždy vyriešiť...

Vlož dole svoj e mail a stiahni

E BOOK peniaze-riešenie

V dnešnej dobe už nemusiš mať účet v svojom meste a osobne tam chodiť. Banková pobočka je veľmi drahá zaležitosť. Preto Ti e-účet ponukne lepšie služby aj BANKOMATOVÚ KARTU...Peňaženka SKRIIL je obľubená a patrí medzi najbezpečnejšie 

bankové karty, webporadca.eu

 

Skrill, peňaženka

NAJLEPŠIA E PEŇAŽENKA

je bezpečná a rychlá,

mimo dosah exekutorov,

s kartou MASTERCARD ju akceptuje

v celom svete 35 000 000 obchodov

a 1 900 000 bankomatov.

 

  KATALÓG

CENA ZLATA bola v roku 2006 cca 400 USD, chceš čakať kým bude nad 4 000 USD za uncu (31g) ?

www.zlatopredaj.sk

Ak máš web alebo veľa kontaktov, potom je tu aj pre Teba 

 LUKRATIVNÉ AFFILIATE

bankovky -eura

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

Profesionalný vzhľad a ľahká obsluha. 

Všetko v Slovenčine a návod vo videu

       

© 2010 Všetky práva vyhradené. COPY - WEBPORADCA.EU KOPÍROVANIE IBA S UVEDENÍM ZDROJA, INAK ZǍKAZANÉ

Vytvorené službou Webnode