Ako zarobiť peniaze pracou doma a na internete aj v roku 2022

28.07.2016 14:43

V tomto článku rozoberiem najlepšie legalne spôsoby, ako zarábať  vďaka internetu. Pozrieme sa na najčastejšie formy zarábania na internete ktorými sú:                aktualizované v marci 2022

Produktové MLM - VIAC

Tvorba a úprava webov

Affiliate na vlastných weboch...

Blogovanie na vlastných weboch s reklámou

Vytvorenie a predaj článkov na zákazku...

Multilevelmarketing so softwerovými produktmi...

Predaj info produktov, e book, e kniha, on line kurz atď

Youtube, rekláma alebo platený kanal...

Website/domain flipping (obchodovanie s webstránkami a dómenami...

Freelancing...

Predaj tovaru cez FB alebo E SHOP...

Produktové MLM

Najlepši spôsob zarobku pre začiatočníkov, bez  väčších investícií.Tu sa veľa naučite a zistite svoje schopnosti. Ak Vám to pôjde, môže to byť práca na dlhé obdobie. Vyberte si SERIÓZNU FIRMU

Blogovanie

Blogy sú webové stránky písané jedným, alebo viacerými autormi poskytujúce informácie vo forme článkov a videí vo svojej oblasti (napr. cestovanie, technológie, zdravie...). Na rozdiel od statických webových stránok sa na blog priebežne v pravidelnej (alebo nepravidelnej) báze pridávajú nové članky – novinky zo sveta týkajúce sa témy, o ktorej blog píše.
Pred 10 rokmi nemožne ale dnes môžu blogy zarábať peniaze. Dnes tvoria dominantnú časť mojich príjmov a iba na slovensku mi prinášajú rádovo tisíce eur mesačne k celkovému obratu.
V ďalších článkoch nájdete ako blog vytvoriť a ako naň získať návštevnosť. V tomto článku rozoberieme (popri iných formách zarábania), akými spôsobmi sa dá písaním blogu zarobiť.

Navštevnosť webu, blogu

Pod navštevnosťou rozumieme počet UI ( uniktný navštevník) človek, ktorý navštivi Vášu stránku a zaznamená sa jeho IP adresa. Ak stránku navštivi za mesiac 5 x stale je to 1 UI. Na stránku z ktorej chcete mať príjem potrebujete min. 300 UI za mesiac, čo je ozaj minimum v internetovom podnikaní A potom budete riešiť monetizaciu - rozumieme premenu trafficu (návštevníkov) v peniaze. V praxi to znamená, že na návštevníkoch nášho blogu/email listu zarábame tým že im predavame produkty, ukazujeme dohodnutu reklamu a sme platení za ich kliknutia na ňu najčastejšie na Slovensku.

Ak urobite stránku  v angličtine mate  30 x väčšiu konkurenciu ale 300 x väčší zarobok...

Monetizacia webu, blogu

Pod monetizáciou v internetovom podnikaní rozumieme premenu trafficu (návštevníkov) v peniaze. V praxi to znamená, že na návštevníkoch nášho blogu/email listu zarábame tým že im ukazujeme dohodnutu reklamu a sme platení za ich kliknutia na ňu najčastejšie na Slovensku ADSENSE alebo ETARGET, alebo  predávame vlastné produkty, prípadne produkty iných stránok resp. firiem kedy za predaj dostávame províziu (affiliate). Treba doplniť že najsť a sprevadzkovať 5 – 6 afiliate partnerov pre Váš web je naročnejšie a pracnejšie ako spominané reklamné systémy ale aj vynosnejšie.

Reklama

Na vašu stránku umiestnite reklamu. Za každým keď vašu reklamu niekto uvidí, alebo na ňu klikne, dostanete zaplatené. Blogy s vysokou návštevnosťou dokážu touto formou generovať podľa veľkosti návštevnosti desiatky, stovky až tisícky eur mesačne. Zhruba to odpovedá 1 000 navštevníkov/ mesačne je pre takýto zarobok minimum. 
Pri reklame máte možnosť využívať sprostredkovateľa ako napríklad Google Adsense, alebo Etarget, alebo reklamu predávať inzerentom priamo( len pri výsokej navštevnosti nad 50 000 budú s Vámi jednať ).

POJMY:
CPC (cost per click)
V preklade cena za klik znamená, že sme platení vždy, kedy na našu reklamu klikne návštevník nášho webu.

CPM/CPT (cost per thousand/cost per impression)
Znamená, že sme platení za zobrazenie (za každých tisíc zobrazení) našej reklamy. Koľko percent návštevníkov na reklamu klikne je v tomto prípade pre nás (predajcov reklamnej plochy) irelevantné.

CPA (cost per action)
V preklade cena za akciu znamená, že sme platení za vykonanú akciu. Tzn. dostaneme odmenu za to, ak napríklad návštevník odovzdá svoj mail, číslo, alebo vyplní dotazník na stránke, na ktorú ho privedieme.
 

Affiliate

V affiliate marketingu ste inzerentom služby, alebo produktu, kedy ste odmeňovaný za zákazníka ktorého prinesiete. Oproti reklame 3- 30 x vyšší zarobok

Známe affiliate siete

Amazon associates
ClickBank.com
Commision junction
České
vivnetworks
affilblog.cz

alebo Slovenské
DOGNET a TOTALMONEY

Vlastné produkty a služby

Menej rušivá a mnohokrát ziskovejšia alternatíva monetizácie blogu je využitie vlastných produktov a služieb. Pokiaľ vám to tématicke zameranie blogu umožnuje, môžete ho rozšíriť o platené, prémiové sekcie, ponuky služieb, alebo tovaru.

Infoprodukty
Infoprodukty sú produkty predávajúce informácie v digitálnej, alebo tlačenej forme. Najčastejšie formáty sú eKnihy, online video kurzy a audio knihy.
Semináre a konzultácie
Opäť predaj informácii, kedy na rozdiel od infoproduktov prichádzate do styku s koncovým zákazníkom.

Softvér
V prípade, že sa téma vášho blogu dotýka akejkoľvek sféry informačných technológii, môžete svojím zákazníkom ponúkať softvérové riešenia pre ich problémy.
Príklad – píštete blog o emailovom marketingu a o tom, ako získať viac emailov od vaších návštevníkov. V prípade popularity, dostatočnej návštevnosti a schopnosti priniesť lepší produkt, ako sú momentálne dostupné na trhu, môžete vytvoriť a začať predávať napríklad script, ktorý tvorcovi webstránky umožňuje tieto emaily zbierať.

Služby

Vaším návštevníkom radíte, ako viesť efektívnejšie účtovníctvo, alebo ako dostať ich webové stránky vysoko v internetových vyhladávačoch. V takomto prípade môžete mimo rád začať ponúkať vlastné služby a poskytovať vaším (platiacim) návštevníkom vaše účtovné, alebo SEO služby.
 

Youtube

 Zarábanie na youtube funguje veľmi podobným spôsobom ako na webe, urobite si účet ADSENSE a prepojite ho s YOUTUBE.  podrobný návod, ako na to najdete prave na youtube.com


 
Domain name flipping resp. . kúpa a predaj  domeny

Pozor na pravnu stránku.

Domain name flipping je termín označujúci obchodovanie s doménami.
Domény maju hodnotu, pretože:
doména je jednym z faktorov, ktoré určujú, ako vysoko sa stránka zobrazuje v google a ostatných vyhladávačoch.
doména môže niesť značku produktu/služby
Obchodovanie je možné viesť na národnej úrovni (slovensko) rovnako ako aj na medzinárodnej úrovni (krajiny eurozony, amerika, atď.).
Doménu s hodnotou môžete ziskať buď registráciou priamo u registrátora, ak je voľná a zisk vytvoríte jej odpredajom za vyššiu, ako registračnú cenu. Kúpou od jej momentálneho majteľa. Zisk vytvoríte, pokiaľ ju kúpite lacnejšie a predáte drahšie. V oboch prípadoch, samozrejme, potrebujete nájsť kupcu.

 

Lepší je Website flipping

Website flipping je termín označujúci obchodovanie s webovými stránkami.
Ako získať stránku k odpredaju ? Získať stránku na predaj je možné dvomi spôsobmi:
Vytvoríte web od začiatku
Registrujete doménu, napíšete (alebo si necháte napísať) články, získate návštevnosť, vybudujete vzťah s návštevníkmi, nájdete formu ako návštevníkov monetizovať (ako na nich zarábať) a následne, až sa web uchytí a začne tvoriť zisk, predáte ho.

Kúpite fungujúci web a vylepšíte ho a predáte
Je mnoho webov ktoré fungujú, ale nevyužívaju potenciál na maximum. Buď pre zle SEO nedosahujú dostatočné pozície, alebo majú zle zoptimalizovaný predaj na stránke, čo znamená, že nevyužívaju maximálny potenciál trafficu ktorý majú a návštevnosť, ktorá by im pri dobrom nastavení cien, presvedčivých testoch, vhodnom umiestnení reklám atď. mohla prinášať 5000 eur mesačne, im pre chyby prináša iba 2000 mesačne v zisku. Pokiaľ tento web viete kúpiť za 12 násobok zisku (tzn. 24 tisíc eur) a následne ho vylepšiť tak, aby zarábal zmienených 5000 eur mesačne v zisku a predáte ho opäť za 12 násobok (60 tisíc), tak ste práve zarobili 36 tisíc (pred nákladmi a daňou).

Kde kupovať/predávať stránky
Pri kúpe môžete kontaktovať majiteľa priamo, alebo môžete na zaujímavú ponuku natrafiť na predajných portáloch a skrz brookerov.
Predávať môžete priamym oslovením ľudí pracujúcich v rovnakom prostredí, alebo predajom skrz brookera.

Weby sprostredkujúce predaj a kúpu domén
seochat.sk, domainmarket.sk, webtrh.cz v čechách a na slovensku
flippa.com pre USA 

 
Predaj služieb/freelancing

Freelancing je termín používaný pre nezávislú, samostatne zarábajúcu osobu (zvyčajne vo forme szčo, alebo s.r.o.) poskytovaním služieb. Neviaže sa na jedného zamestnávateľa a ak to časové možnosti umožnujú, pracuje na viacerých zakázkach súčasne. Dĺžka spolupráce je otázkou dohody a môže byť jednorázová, krátkodobá, alebo dlhodobá.

Nižšie sa pozrieme na spôsoby, ako môžete získavať klientov a aké služby je možno poskytovať. Pozn. každá z týchto zručností/služieb uvedených nižšie je, samozrejme, použiteľná aj vo vlastnom biznise.
 

Predaj služieb skrz sprostredkovateľa

Znamená, že na získanie zákazníka využívate sprostredkovateľský portál, kde chodia ľudia kupovať služby ako tvorba webov, seo, prekladateľské práce… Výhodou práce na týchto portáloch je, že máte okamžitý prístup k množstvu potenciálnych zákazníkov. Nevýhodou (pre vás) je, že vysoká konkurencia tlačí na ceny dole a že freelancing portály si berú relatívne vysoké poplatky za sprostredkovanie zakázky (zvyčajne 10-30%) a poplatok za sprostredkovanie platíte vy, nie kupujúci.

Kde predáť ? Slovenská a Česká Republika: Jaspravim.sk Stovkomat.cz

Zahraničie: Fiverr.com eLance.com Freelancer.com

Vlastná webová prezentácia

Znamená, že máte vlastný web na ktorom ponúkate svoje služby, takže 100% obratu ide vám. Výhodou oproti sprostredkovateľským stránkam je, že neplatíte  za sprostredkovanie zakázky. Nevýhodou je, že je len na vás, či a ako dokážete získať zákazníka (SEO, reklama, využívanie affiliate) partnerov).

 

Najrožširenejšie typy služieb


Písanie článkov
Na internete sú tisíce väčších a menších blogov. Množstvo ich majteľov nestíha a hľadá externých prispievateľov.

Prekladateľské služby
Ovládate cudzí jazyk? V tom prípade môžete prekladať články a dokumenty pre iných. Nie každý preklad je úradný dokument, zmluva alebo webová prezentácia silnej nadnárodnej alebo národnej spoločnosti a nie každý potrebuje drahého, overeného prekladateľa s pečiatkou, ale snaží sa zohnať nižšiu cenu a kvalitu.

Tvorba webstránok a eshopov
Ovládate html, css, php, mysql alebo ruby? Viete pracovať s redakčnými systémami ako wordpress, yomala, opencart, prestashop? V tom prípade máte možnosť predávať svoje služby začínajúcim a fungujúcim firmám po celom svete.

SEO služby
(registracia do katalogov, tvorba web 2.0, PR clanky, Blognetwork)
Graficke práce
Viete pracovať s photoshopom alebo iným grafickým softvérom? V tom prípade môžete zákazníkom upravovať fotky alebo tvoriť logá, obaly produktov, reklamné bannery, plagáty…

Copywriting
Pod pojmom copywriting sa chápe písanie článkov, ktoré dokážu návštevníka stránky podnietiť k akcii ako je kliknutie na reklamu/reklamný text, odovzdanie svojej emailovej adresy, alebo ku kúpe produktu. Zvýšenie konverzného pomeru (tzn. koľko % návštevníkov z 100 vykoná danú akciu) aj o desatiny percent má obrovskú cenu a firmy a podnikatelia za tieto sklužby preto platia obrovské peniaze. eklama (tvorba a riešenie kampane cez etarget, google adsense, facebook)
Tvorba aplikácii a software
Stolové PC a notebooky sú na ústupe zatiaľ čo mobilné zariadenia (smartphone, tablet) každoročne zaznamenávajú obrovský nárast používateľov.
Firmy a podnikatelia pre to v záujme zachovať/rozšíriť svoj trhový podiel potrebujú aplikácie pre svoje služby.
Rovnako tieto mobilné zariadenia vytvorili nové segmenty trhu a nemusíte iba robiť pre niekoho iného, môžete tvoriť vlastné aplikácie a hry. V tom prípade však opäť – musíte získať užívateľov (reklama, optimalizacia pre appstore) a nájsť vhodný model monetizácie .

Programátorské práce
Pokiaľ ovládate programovací jazyk ako je html, css, php, mysql, ruby alebo akýkoľvek iný, tak vďaka rozmachu internetu a mobilných aplikácie je práce v tomto smere skutočne dostatok. Je síce pravda, že krajiny tretieho sveta dumpujú ceny, ale kvalitný človek si nájde zakázku vždy. V prípade že programovať neviete a chcete sa to naučiť, dokážete to aj z domu.

Finančné služby
Pokiaľ ovládate napríklad účtovníctvo, práca z domu nie je opäť problémom. Pokiaľ navyše ovládate cudzí jazyk a viete získať potrebné povolenia, môžete zvážiť aj ponuku účtovníctva pre firmy v zahraničí, kedy viete využiť vyššie trhové ceny v kombinácii s nižšími životnými nákladmi napr. na slovensku a konkurovať tak cenou. Rovnako môžete pomáhať s vypracovaním biznis plánu, znižovaním nákladom atď. Záleži len a len od vašej expertízy.

Administrácia - Customer service
Podnikatelia potrebujú podnikať a riešiť kam ich biznis smeruje. Jednoduchšie služby preto delegujú na iných ľudí a jednou z dôležitých služieb je podpora zákazníka (customer service), vybavovanie emailov, reklamácii, predkupných otázok atď.
 

Predaj tovaru

Ako zarobiť peniaze kupovaním a predávaním tovaru. Pre všetky typy obchodovania s tovarmi zmienenými nižšie môžete, samozrejme, mať aj vlastné webové riešenie.

Fyzický tovar Handmade a umenie
Pokiaľ tvoríte (alebo vlastníte) umenie, alebo handmade výrobky, oblečenie, alebo šperky, môžete ich predávať na internete skrz portály ako sashe, alebo etsy.

Kde predávať
sashe.sk
etsy.com

Spotrebný tovar a iný tovar
Spotrebný tovar kúpeny skrz veľkoobchod. Pomimo predávania cez vlastný internetový obchod - e shop, môžete tovar ponúkať aj cez amazon a ebay.

 

Obchodovanie s použitým tovarom

Viete oceňovať mince, šperky, mobily, oblečenie, knihy alebo čokoľvek iné? Viete kde dokážete lacno nakúpiť použitý tovar pod momentálnu trhovú cenu? Ak sa v cenách zo zmienených (alebo iných) tovarov vyznáte, máte možnosť ako ich kúpou a predajom zarobiť peniaze.

A nie je to len oblečenie. Kupovať a predávať môžete aj lístky na podujatia, učebnice, mobily, elektroniku… Medze sa nekladú a záleží iba na vašom kapitále a poznaní trhu.
Kde predáť ? ebay.com  etsy.com bazos.sk

Virtualny tovar
Predaj tovaru v digitalnej forme.

Knihy
Píšete básne, beletriu, alebo sa vyznáte v sférach, do ktorých by ste vedeli spraviť “how to” (preklad. ako na to) návod? (napr. ako vytvoriť web, ako robiť seo, ako schudnúť…). V tom prípade môžete svoje skúsenosti spísať do knižky v elektronickej podobe a predávať ju pre užívateľov čítačok elektronických kníh ako sú kindle, iBooks alebo kobe.
Kde predát ? amazon.com iBooks (podsekcia Apple iStore)

Infomarketing
Alternatívny kanál pre predaj self-help a how-to produktov, eKníh a video kurzov. Pre ich predaj môžte využívať vlastné riešenie, alebo využiť služby affiliate partnerov. Keďže v tomto prípade vás propagujú hlavne affiliate partneri za provízu, potrebujete ich odmeniť 30-75% z hodnoty produktu. Taktiež ich potrebujete motivovať aby vás vôbec propagovali a preto musíte mať vyššiu cenu ako napr. v kindle store (aby ste boli schopný dostatočne odmeniť affiliate partnerov) a kvalitný predajný text (aby návštevníci váš produkt kupovali a aby ste vy mali ako affiliate partnerov platiť).
Kde predávať ClickBank.com

Fotografie
Pokiaľ si myslíte, že ste špičkový fotograf, môžete svoje fotky nahrať a predávať skrz fotobanky. Za každú predanú fotku dostanete malú odmenu a čím viac predáte, tým je vaša odmena vyššia. Pre úspech v tomto type podnikania potrebujete (ako všade inde) vedieť aké typy fotiek ľudia kupujú.

Kde predáť ? istockphoto.com  shutterstock.com

 

Multilevel  alebo MLM

O tomto veľmi rozšírenom podnikaní najdete info, navody a tipy tu
 

Iné legálne spôsoby

V tejto sekcii opisujem iné spôsoby podnikania skrz internet (alebo s využitím internetu), ktoré sanehodili ani do jednej kategórie vyššie.

Preprava osôb
Cestujete každý vikend cez Slovensko zo zapadu na východ a späť. Spolucestujúci Vám zaplatia pohonné hmoty a keď sa Vám bude dariť naplniť auto a je úsporne aj par desiatok Eur zarobite
Máte voľný čas a auto? V tom prípade môžete byť alternatívou pre klasické taxi služby a ponúkať prepravné služby skrz aplikáciu uber. Aplikácia Uber je už aj pre  slovenský trh. uber.sk

Krátkodobý prenájom bytu, domu
AirBnB.com je stránka, skrz ktorú môžete prenajať izbu, izby alebo celú nehnutelnosť ľuďom, ktorí sa rozhodli navštíviť mesto, v ktorom bývate. Ako majteľ nehnuteľnosti ste chránený pred škodami až do výšky 1 000 000 USD v prípade škody spôsobenej nájomcom.
Krátkodobý prenájom sa stáva populárnym zdrojom príjmu pre množstvo ľudí, narozdiel od klasického dlhodobého prenájmu ponúka v priemere dvoj-, troj-, až štvornásobne vyššie priemerné mesačné obraty oproti klasickému prenájmu.
Naproti klasickému prenámu však musíte rátať s vyššou časovou náročnosťou (upratovanie, ubytovanie a odubytovanie zákazníkov…) a s tym spojenou vyššou časovou náročnosťou, alebo nutnosťou .
Kde predáť?   AirBnB.com  Booking.com

Crowdfunding
Crowdfunding je pomimo  venture kapitálu možnosť, ako získať kapitál pre váš inovatívný podnikateľský nápad. Sám o sebe vám peniaze nezarobí, ale dá vám možnosť, ako skrz “mikroinvestorov” získať kapitál na rozbehnutie a uskutočnenie vášho projektu.

Populárne stránky: kickstarter.com indieogogo.com

Toto je podrobnejší výpočet ako zarobiť vďaka internetu a jeho pomocou. Zvažte však svoje schopnosti a nečakajte výsoký príjem prvý rok nového podnikania...

Začnite napr. tým že si urobite vlastný web- návod tu

Späť

Ako zarobiť na internete  

Vymeň papiere za ZLATO...

VÝHODNÝ NAKUP ZLATA NA SPLÁTKY

LIVEGOOD USA

TOP BIZNIS , NOVINKA v EU, Ziskajte TOP POZICIU a zarábajte VIAC

  TOP MLM FIRMA 

      

aj popri zamestnaní 

kvalitné produkty

softmarketing

autoprogram AUDI

VIAC INFORMACIÍ

Kontakt

Ing. Jozef JANKAJ
Na vršku 8, Staré mesto, BRATISLAVA

0907 535 928

   E BOOK dozviete sa v ňom, čo odlišuje bežných ľudi a bohatých a ako sa  tým bohatým stať...


OCHRÁNA OSOBNÝCH ÚDAJOV

       REG. ČÍSLO 4082

Je málo povolaní kde aj bez vysokej školy môžeš dosiahnuť príjem nad 1 000 Eur. Práca v realitke to umožňuje- ale nie v každej realitke a nie pre každého. Zisti VIAC:

       JE OZAJ LUKRATIVNÁ 

PRÁCA REALITNÉHO MAKLÉRA/KY ?

peniaze, bankovky Eura v ruke

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

AK SA VÁM ČLÁNOK PÁČI A MYSLITE SI ŽE JE PRÍNOSNÝ-ZDIEĽAJTE HO PROSÍM. 

      ĎAKUJEM

 ŠTATISTIKA  TOPlist

 Ako si vybrať auto ?  tu najdete stovky      TESTOV AUT

  KATALÓG

Týmto Vás ako navštevnikov vebu informujem: Tento web využivá Cookies, analytiku a sledovanie bez ukládania osobných údajov a bez poskytovania osobných údajov 3. stráne...

Informácie o GDPR

INTERNET je miesto kde funguje viac ako ako 2 000 000 000 ľudí, Niektorí sa iba zabávajú, no iní ZARÁBAJÚ. Ak si v prvej skupine prejdi do druhej a zarábaj aj TY...

JustForex

Podnikaj s emailingom a užívajte si podnikanie z pláže. Urob si web a získavaj kontakty. Teraz:

NAJLEPŠÍ EMAILING AJ ZDARMA

dievča na pláži pri mori

Už v roku 2 000 som mal vyše 300 manažérov a fin. poradcov. Najlepší z nich zarábali aj cez 2 000 Eur...

Pomôžem aj Tebe vybudovať

ZLATÚ KARIÉRU

- zaškolenie ZDARMA

- bez potreby licencie NBS

- atraktívne odmeny a kariéra

- pasivný príjem nad  1 000 Eur 

+ ZLATÁ RENTA doživotne

  

 

  KATALÓG

Zaujímavé odkazy

  • 22.11.2011 12:02

    UPOZORNENIE

    Informácie na tejto stránke sú názory autora a nie su návodom pre konkrétne investicie.

    Obchodovanie s derivatmi a pakovými nástrojmi je rizikové. Pri každej finančnej transakcií alebo pri otvorení obchodného účtu si pozorne prečitajte podmienky a upozornenia.

peniaze, žena, muž, peňaženka

Až 80 % hádok v rodine, je kvôli peniazom. Máte pred výplatou väčšinou prázdne karty a peňaženku ? Jednoduchý návod ako to navždy vyriešiť...

Vlož dole svoj e mail a stiahni

E BOOK peniaze-riešenie

V dnešnej dobe už nemusiš mať účet v svojom meste a osobne tam chodiť. Banková pobočka je veľmi drahá zaležitosť. Preto Ti e-účet ponukne lepšie služby aj BANKOMATOVÚ KARTU...Peňaženka SKRIIL je obľubená a patrí medzi najbezpečnejšie 

bankové karty, webporadca.eu

 

Skrill, peňaženka

NAJLEPŠIA E PEŇAŽENKA

je bezpečná a rychlá,

mimo dosah exekutorov,

s kartou MASTERCARD ju akceptuje

v celom svete 35 000 000 obchodov

a 1 900 000 bankomatov.

 

  KATALÓG

CENA ZLATA bola v roku 2006 cca 400 USD, chceš čakať kým bude nad 4 000 USD za uncu (31g) ?

www.zlatopredaj.sk

Ak máš web alebo veľa kontaktov, potom je tu aj pre Teba 

 LUKRATIVNÉ AFFILIATE

bankovky -eura

WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

Profesionalný vzhľad a ľahká obsluha. 

Všetko v Slovenčine a návod vo videu

       

© 2010 Všetky práva vyhradené. COPY - WEBPORADCA.EU KOPÍROVANIE IBA S UVEDENÍM ZDROJA, INAK ZǍKAZANÉ

Vytvorené službou Webnode